Markus Lihnell -projektledare på Oaks, läst till teknisk förvaltare

I fastighetsbranschen finns oerhörda möjligheter för den som vill ha ett rikt yrkesliv. Många väljer att nischa sig för att skaffa sig eftertraktad expertis. Vår tidigare student Marcus Lihnell, brinner lite extra för energieffektivisering och är idag en stjärna på energioptimering.

 

Hur började din resa?

Min resa började som drifttekniker, via förvaltare, till energisamordnare och nu som projektledare på OAKS. Min ambition från start var att under några år arbeta som tekniker, för att få jobba nära tekniken och verkligheten. Därigenom samla kunskap och erfarenhet. Med detta i bagaget kunna axla förvaltarrollen och fatta beslut med en förståelse för tekniken.”

 

Hur är det att arbeta i fastighetsbranschen?

”Jag tycker det är otroligt roligt att arbeta i fastighetsbranschen. Det är extremt varierande, där alla kan hitta sin egen nisch. Det berör så många områden som är intressanta såväl ekonomi, som teknik, hållbarhet och samspelet mellan människor. Det finns oändligt många möjligheter, vilket gör det möjligt att skapa sig en egen resa i branschen.”

 

Hur fastnade du för energiperspektivet?

”Energiperspektivet har hela tiden varit viktigt för mig, både ur en hållbarhets-, resurs- och ekonomisk aspekt. Under mina år på Chalmersfastigheter ökade mitt intresse och jag fick en heltidstjänst som energisamordnare. Med uppgift att se över hela beståndets energianvändning för att optimera den i alla led. Ett fantastiskt intressant arbete. Min passion för energifrågor har nu tagit mig till OAKS, ett bolag med fokus på energi, specialiserade på fastighetsautomation.

Har du några frågor eller funderingar?

Ring oss på 031-734 11 60 eller mejla info@fastighetsakademin.se