Utan tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen valde Elin Åkerlund att studera till fastighetsförvaltare på Fastighetsakademin. Idag stortrivs hon i sin roll på Riksbyggen som fastighetsförvaltare och arbetar dagligen med att utveckla och förvalta fastigheter. Ta del av hennes väg in i branschen och de möjligheter utbildningen skapade.

 

 🔸 Vad fick dig att börja studera till fastighetsförvaltare?

Jag fick tipset av min sambo som själv var intresserad av yrket så sökte jag och kom in så började resan egentligen där, jag har ingen tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen men det visade sig passa mig väldigt bra.

 

🔸 Vilka delar av utbildningen har du haft mest nytta av?

Alla delar har ju varit mer eller mindre givande. Jag har stor nytta av juridiken, att kunna tolka lagen och avtalskunskap. Men de olika kurserna gör sig påminda när man stöter på olika ärenden, så kan man komma ihåg att ”ja juste det här pratade vi om då” eller så här löste vi den uppgiften osv.

 

🔸 Vad är det bästa och mest utmanande med jobbet?

Det bästa är variationen av arbetsuppgifter, inget ärende är det andra helt likt och dagarna är långt ifrån lika varandra. Men det är också det som är utmanande för man är aldrig helt ”klar,” dvs. trygg i sin roll eftersom det hela tiden dyker upp nytt att lära sig och navigera i. Det beror säkert också på var man hamnar i branschen men då jag jobbar mest med bostadsrättsföreningar är det olika förutsättningar beroende på hur fastigheterna ser ut och hur just den styrelsen arbetar.

 

🔸 Hur kan en dag som fastighetsförvaltare se ut?

Ja, det är som sagt väldigt olika beroende på vilka ärenden man har igång men det kan vara allt från att upphandla underhållsarbeten för att sedan beställa nycklar till boende som inte kommer in i tvättstugan till att omförhandla ett lokalavtal. Det är väldigt brett.

 

🔸 Vilka råd har du till studenter som vill bli fastighetsförvaltare?

Våga fråga, lyssna och lär – andras erfarenheter kan vara guld värda 🙂

Har du några frågor eller funderingar?

Ring oss på 031-734 11 60 eller mejla info@fastighetsakademin.se