Kursansvarig: dennis.hultman@fastighetsakademin.se
Antagningsfrågor:
Tel: 031- 734 11 60
Kursansvarig: dennis.hultman@fastighetsakademin.se
Antagningsfrågor:
Tel: 031- 734 11 60
Vår kurs ger dig de färdigheter du behöver för att styra och övervaka avancerade system, vilket hjälper fastighetsbranschen att nå klimatmålen och sänka energikostnaderna.
Lär dig att implementera AI-styrda system och digitala lösningar som optimerar energianvändningen. Bli en nyckelspelare i arbetet mot en hållbar framtid.
Vår kurs förbereder dig för att möta den ökade efterfrågan på energieffektivisering och avancerad systemstyrning. Var med och forma framtidens energieffektiva byggnader.
I en tid där fastighetsbranschen står för en betydande del av energikonsumtionen, är styrning och övervakning av byggnader avgörande för att nå Sveriges klimatmål och bidra till det globala miljöarbetet.
Under kursen får du djupgående insikter i avancerade system och digitala lösningar, inklusive AI-styrda system som värme, ventilation och kyla. Du lär dig att utnyttja dessa teknologiers fulla potential för att optimera och effektivisera energianvändningen, vilket inte bara sänker kostnader utan också bidrar till en hållbar framtid.
Denna kurs är utformad för att möta den växande efterfrågan på kvalificerad kunskap inom fastighetsautomation. Vi riktar oss till företag som vill uppgradera sina medarbetares färdigheter och till branschfolk som vill vara i framkant av klimat- och energieffektivisering. Kursen pågår under 12 veckor, med lektionspass eftermiddagar tisdagar och torsdagar. Totalt 30 YH-poäng som du kan ta del av när det passar dig då samtliga lektionspass spelas in. Genom att delta i kursen kommer du att utveckla teknisk kompetens som är avgörande för dagens och morgondagens energioptimerande åtgärder.
– Reglerteknik & reglersystem: Förstå och tillämpa grundläggande och avancerade reglertekniker.
– PID-regulatorer: Bemästra användningen av PID-regulatorer.
– SCADA & programmering: Få insikt i SCADA-system och grundläggande programmeringsprinciper.
– IP-nätverk & protokoll: Lär dig hantera nätverksprotokoll och IP-nätverk för fastighetsautomation.
– Tillämpa reglerteknik: Använda dina kunskaper i verkliga situationer.
– Navigera SCADA-System: Övervaka och kontrollera styrsystem effektivt.
– Kommunicera: Samarbeta med entreprenörer och kollegor kring fastighetsautomation.
– Hantera driftkort & flödesscheman: Arbeta med driftkort och tolka flödesscheman.
– Säkra IP-nätverk: Hantera nätverk och säkerhetsaspekter inom fastighetskommunikation.
Du är behörig att ansöka till kursen i Fastighetsautomation:
Vi söker dig med minst 1 års yrkeserfarenhet inom tekniska system i fastigheter, exempelvis som energitekniker, fastighetstekniker, drifttekniker, teknisk förvaltare, installationstekniker eller liknande roller inom fastighetsbranschen och installationsbranschen eller närliggande bransch. Är du tveksam gällande behörighet hör av dig till oss.
Denna kurs är skräddarsydd för dig som vill jobba med fastighetsautomation. Med den snabba tekniska utvecklingen inom området, är det avgörande att ha erfarenhet av arbete med tekniska system i fastigheter eller motsvarande, samt en grundläggande kompetens inom fastighetsteknik och energihantering, för att kunna tillgodogöra sig kursen och nå de uppsatta lärandemålen.
Kursen syftar till att ge deltagarna de senaste kunskaperna och färdigheterna inom fastighetsautomation, för att effektivt kunna arbeta mot minskad energianvändning.
Så här ansöker du:
Gå till fastighetsakademin.se och klicka på ”Ansök idag” för önskad utbildning.
Du kommer att skickas vidare till yh-antagning.se och kan där skapa en ansökan.
Skicka in ansökan även om du saknar vissa handlingar. Du får påminnelser om att komplettera.
Anmäl dig på yh-antagning.se under ”Händelser”. Formuläret görs digitalt och är till för att bekräfta och beskriva din yrkeserfarenhet.
Ansökan är färdig.
Utbildningen är helt kostnadsfri. Dessutom är utbildningen CSN-berättigad, vilket innebär att du kan få både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämnden (CSN).
Ring oss på 031-734 11 60 eller mejla info@fastighetsakademin.se